Anasayfa
Site Haritası
Mersin İl sağlık Müdürlüğü
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI
Mersin İl Sağlık Müdürlüğü
ÇAMLIYAYLA ENTEGRE DEVLET HASTANESİ
select
Anasayfa
Yönetim
Sağlık Bakanımız
İl Sağlık Müdürümüz
Başhekim
Hastane Müdürü
İdari Bölüm
İnsan Kaynakları
İdari ve Mali İşler
Evrak Kayıt
Arşiv Birimi
Bilgi İşlem
Kurumsal
Tarihçe
Vizyonumuz Misyonumuz
Değerlerimiz
TİG
Sağlık Kurulu
Kamu Hizmetleri Envanteri
Hekimlerimiz
Dr. Erdal KADER
Dt. Nurver GÖKSU
Uzm. Dr. Seda KILIÇ
Dr. Levent AYÇE
Bayram DOĞAN
Pırıl ÜSTÜNDAĞ
Mehmet Celal BİLGİÇ
Tıbbi Birimler
Acil Servis Polikliniği
Toplum Sağlığı Hizmetleri Birimi
Bulaşıcı Hastalıklar Birimi
Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi
Çeküs (Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı) Birimi
Organ Bağışı Birimi
Ruh Sağlığı Hizmetleri ve Bağımlılıkla Mücadele Birimi
Çevre Sağlığı Birimi
Kanser Birimi
Sağlıklı Beslenme ve Obezite Danışma Birimi
Hasta Hakları Birimi
Online İşlemler Menüsü
Uzaktan Eğitim Sistemi
Bilgi Edinme
İletişim
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI
Mersin İl Sağlık Müdürlüğü
ÇAMLIYAYLA ENTEGRE DEVLET HASTANESİ
select
Anasayfa
Tıbbi Birimler
Toplum Sağlığı Hizmetleri Birimi
Bulaşıcı Hastalıklar Birimi
A-
A+
Bulaşıcı Hastalıklar Birimi
Güncelleme Tarihi: 04/12/2019
BİRİM SORUMLUSU:
Raziye DÖŞLÜ
BİRİMİN GÖREVLERİ:
Bildirimi zorunlu Bulaşıcı Hastalıkların tespiti halinde resmi ve özel tüm sağlık kurumlarının zamanında hastalık ihbarı yapmalarını temin etmek, ihbarı yapılan vakaların ilgili Aile Hekimine bildirimlerini yaparak, vakaların takip, tedavi ve sürveyansının yapılmasını ve gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak.
Öncelikle 0-11 ay olmak üzere 5 yaş altı grupta aşısız çocuk bırakmamak için gerekli koordinasyonu ve motivasyonu sağlamak.
Öğrencilerin okul zamanı okul aşılarının yapılmasını sağlamak.
Sağlık Personelinin ferdi veya kurumsal olarak hizmet içi eğitimlerini yapmak.
Sağlık kurumlarına kuduz riskli temas nedeniyle müracaat eden ve hekim tarafından kuduz aşı profilaksisine alınan kişilerin (Hastane, Emniyet Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü vb.) yazışma ve takiplerinin yapılması.
Çevre ve gıdadan kaynaklanan bulaşıcı hastalıkların kontrol altına alınması ve kirlenmenin önlenmesi için Çevre ve Çalışan Sağlığı Birimi ile işbirliği yaparak gerekli önlemlerin alınmasına veya aldırılmasını temin etmek.