T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ÇAMLIYAYLA ENTEGRE DEVLET HASTANESİ

Ruh Sağlığı Hizmetleri ve Bağımlılıkla Mücadele Birimi

Güncelleme Tarihi: 23/01/2020

Birim Sorumlusu: Ebe Hanife GÜR

BİRİMİN GÖREVLERİ:

Koruyucu ruh sağlığının iyileştirilmesi için gerekli eğitimleri yapmak.

Koruyucu ruh sağlığının iyileştirilmesi için, müdürlüğün göndermiş olduğu eğitici ve yol gösterici afiş, broşür ve kitapçıkları dağıtmak.

Çocuk ihmal ve istismarı ile mücadele, çocukların ruh sağlığının korunması hakkında çalışmalar yapmak.

- Ruh sağlığı hizmetleri ile ilgili olarak eğitici ve yol gösterici, farkındalığı sağlayıcı etkinlikler düzenlenmek.

- İntiharı azaltmak ve intiharı önleme konusunda farkındalık oluşturulması için çalışmalar yapmak.

Kadına karşı şiddete ve aile içi şiddete yönelik ruh sağlığı çalışmalar yapmak ve gerekli eğitimleri vermek.